', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');
Frontlinespray tegen vlooien en teken
Header

Gebruiksaanwijzing

Frontline Spray Gebruiksaanwijzing. Vind hier alle info.

Dosering voor de Hond

De te sprayen hoeveelheid is afhankelijk van het type vacht en het gewicht van uw hond. Bij honden met een korte vacht kunt u onderstaande dosering aanhouden. Bij langharige honden is een hogere dosering nodig, omdat anders de te behandelende plek niet goed bevochtigd wordt. Onderstaande dosering mag bij langharige honden maximaal verdubbeld worden.

–  Kleine hond (minder dan 5 kg) dosering van 4ml per kg lichaamsgewicht. Dit komt overeen met 8x spuiten per 1 kg bij een verpakking van 100ml.
–  Middelgrote hond (van 5 tot ca. 15 kg) dosering 3ml per kg. Dit komt overeen met 6x spuiten per 1 kg bij een verpakking van 100ml (of 6x   pompen per 3 kg bij een flacon van 250ml).
–  Grote hond (van 15 tot ca. 40 kg) dosering 2ml per kg overeenkomend met 4x spuiten per 1 kg bij een verpakking van 100ml (of 4x spuiten per 3 kg bij een flacon van 250ml).
–  Zeer grote hond (zwaarder dan 40 kg) dosering 80ml per huisdier overeenkomend met 55x pompen per huisdier bij een verpakking van 250ml.

Wanneer uw hond bang is voor het geluid van de spray en/ of voor de behandeling, kunt u de spray aanbrengen op een doek. Het gebruik van plastic handschoenen is hierbij aan te raden. Het aanbrengen van de spray op een doek voorkomt dat de spray in de ogen, neus of bek van uw hond komt.

Dosering voor de kat

De benodigde hoeveelheid spray is afhankelijk van het gewicht en de vacht van uw kat. Bij kortharige katten volstaat een lagere dosering dan bij langharige katten. Onderstaande dosering kan aangehouden worden bij kortharige katten. Bij langharige katten, mag u onderstaande dosering maximaal verdubbelen.

– Kat tot 5 kg lichaamsgewicht 4ml per kg. Dit komt overeen met 8x pompen per 1 kg bij een flacon van 100ml.
– Dosering Katten zwaarder dan 5 kg 3ml per kg, overeenkomend met 6x pompen per 1 kg bij een verpakking van 100ml.

Wanneer uw kat bang is voor het geluid van de spray en/ of voor de behandeling, kunt u de spray ook aanbrengen op een doek. Het gebruik van plastic handschoenen is hierbij aan te raden. Dit voorkomt namelijk ook dat de spray in de ogen, neus of bek van uw kat komt.

Hoe te sprayen bij uw hond of kat

Besmet gedeelte 1

  Linkerkant van uw huisdier.Start aan de linkerkant en begin onderaan bij de poot en spray rustig omhoog langs de borst, het middel en ga bij de achterpoot weer naar beneden.

 

Besmet gedeelte 2

  Rechterkant van uw huisdier.Zelfde volgorde en techniek zoals genoemd bij besmet gedeelte 1

 

Besmet gedeelte 3

  Boven / ruggedeelte van uw huisdier.Begin aan de bovenkant van de borst, spray rustig over de rug, de kont en eindig bij het puntje van de staart.

 

Besmet gedeelte 4

Behandeling van de kop.Start bij de boven en zijkanten van de nek, gezicht en de kaken. Als je bang bent voor het gezicht, spruit dan de spray op een doek en wrijf deze over de vacht.

 

Besmet gedeelte 5

  Behandeling van de buik.Start bij de onderkant van de kaken, neck en borst. Bespuit de buik en de binnenkant van de 4 poten.