', 'auto'); ga('set', 'forceSSL', true); ga('send', 'pageview');
Frontlinespray tegen vlooien en teken
Header

Eigenschappen

Frontline Spray Eigenschappen en samenstelling

Fipronil behoort tot de de phenylpyrazole familie en een breed spectrum, niet-systemisch, insecticiden / acariciden, dat werkt door het blokkeren van de GABA-receptor met als doel om met de parasiet in contact te komen en te doden. Het vertoont insecticide en acaricide werking tegen vlooien (Ctenocephalides spp.), teken (Rhipicephalus spp. en Ixodes spp.) en luizen (Trichodectes spp. en Felicola spp.) Bij de hond en kat kunnen deze Frontline Spray eigenschappen helpen bij de controle van een aantal ectoparasiet soorten waaronder Neotrombicula autumnalis, Sarcoptes spp. en Cheyletiella spp.

Fipronil kan een negatieve invloed hebben op in het water levende organismen. Voorkom vervuiling van vijvers, waterlopen en sloten met het product en gooi het product ook niet weg in lege containers. Ongebruikt diergeneesmiddel of restanten van dergelijke geneesmiddelen voor diergeneeskundig gebruik dienen te worden vernietigd overeenkomstig met de lokale voorschriften.

Uw kunt lege verpakkingen Frontline inleveren bij uw dierenarts.

Houdbaarheid

Niet bewaren of blootstellen aan temperaturen boven de 25°C. Niet in de koelkast of in een vriezer bewaren. Bewaar Frontline Spray in de oorspronkelijke verpakking.

Gebruik bij dracht, lactatie of leg

Frontline Spray kan gebruikt worden tijdens dracht en lactatie.

Speciale waarschuwing

Enkel uitwendig toedienen en vermijd ten alle tijden contact met de ogen van uw hond of kat. Gebruik Frontline niet bij zieke of revaliderende honden en katten.

Bijwerkingen

Onder de zeer weinig voorkomende en vermoedelijke bijwerkingen werden voorbijgaande huidreacties op de toedieningplek (schilfering, lokaal haarverlies, jeuk, roodheid) en algemene jeuk of haarverlies gemeld. Indien het product wordt opgelikt, kan een periode van overmatig speeksel worden opgemerkt, hoofdzakelijk te wijten aan het oplosmiddel.

Indien u ernstige bijwerkingen constateert wordt geadviseerd om uw dierenarts in te schakelen.

Let op dat uw het product niet overdoseert.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij uw kat of hond

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw Frontline toedient op een plek waar het niet opgelikt kan worden door uw eigen huisdier of die van een ander.

Het is raadzaam om uw kat of hond niet binnen 2 dagen na toediening van het product te wassen of te badderen met shampoo of andere verzorgingsproducten.

Vlooien infecteren vaak de mand, rustplaatsen zoals tapijt en meubilair. Bij ernstige infectie dient u ook deze plekken te reinigen met gepaste bestrijdingsmiddelen en door deze regelmatig te stofzuigen.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij uw zelf

Frontline kan irritatie van de slijmvliezen, huid en ogen veroorzaken. Na gebruik is het raadzaam om uw handen te wassen. Indienogen in aanraking komen met de vloeistof is het raadzaam om uw ogen zorgvuldig te spoelen met zuiver water.

U kunt het best uw hond of kat niet aanraken totdat de behandelde plek droog is. Dit geldt ook voor spelende kinderen.

Toch liever meer informatie over de eigenschappen van Frontline Spot-On? Bekijk dan onze site over Frontline Spot-On.